Anamaria Ciuhuță

Anamaria Ciuhuta - Fundatia CCU

... era deja Director de Agenție bancară la Cluj și la 27 de ani s-a mutat la București și a ocupat poziția de Manager într-o centrală de bancă. Este creator de conținut pentru articole și cursuri de educație financiară, articolele ei se găsesc pe ww.financialparenting.eu, dar scrie articole de specialitate și pentru alte site-uri. Este contribuitor cu rol de expert financiar pentru Thrive Global Romania.

Este trainer certificat și trainerul care pe lângă programe de adulți, ține cursuri de educație financiară și antreprenoriat pentru copii în cadrul Institutului Bancar Român, instituție cu care are o colaborare încă din anul 2007. A dezvoltat cursuri de educație financiară pentru copii, iar programul My money lab pentru vârsta de grădiniță a ajuns în toate colțurile țării. Încurajează educația financiară în grădinițe și școli, urmată de modele sănătoase în familie, părinții copiilor care participă la programele Financial Parenting primesc îndrumare suplimentară pentru a continua educația financiară în familie, în conformitate cu valorile fiecărei familii în parte.

A realizat emisiuni live online tv pe teme legate de parenting și antreprenoriat. Participă ca invitat la emisiuni radio și TV, este speaker la evenimente și  a urcat pe o scenă TedX ca speaker în 2020. De 4 ani activează ca mentor într-o comunitate de mame antreprenor.

Rolul de mama i-a insuflat dorința de a ajuta familiile să aibă o relație mai bună cu banii lor și de a-i inspira să își crească copiii cu exemple sănătoase în legătură cu banii, pentru un viitor plin de succes.

După lunga experiență cu oameni și bani, consideră că relația fiecărei persoane cu banii și valorile personale este unică. Aceasta este influențată de personalitatea financiară cu care ne naștem, îmbinată cu educația primită, valorile insuflate în copilărie și experiențele avute în legătură cu banii. Relația cu banii se poate îmbunătăți continu, astfel încât fiecare să se îndrepte spre progres financiar, la nivel personal sau în cuplu și în familie.