100 de Elevi orientați în Carieră

blank

Ești în ultimii ani la liceu și încă nu ești hotărât către ce profesie să te îndrepți ?
Te gândești că încă nu ești pregătit  să faci o alegere în ceea ce privește facultatea pe care vrei să o urmezi sau pentru domeniul în care vrei să activezi ?

Fundația CCU vine în sprijinul tău prin Proiectul "100 de Elevi Orientați în Carieră”!

Îți mai amintești întrebarea care ți se adresa atunci când erai mic: ”Ce vrei să te faci când vei fi mare?”? Oare răspunsul de atunci mai are ceva în comun cu realitatea de azi?
Fiindcă generațiile se schimbă, și odată cu ele mediul educațional, sistemul de valori în care trăim este incert, piața forței de muncă fluctuează, se întâmplă ca toate aceste schimbări să aducă confuzie în rândul tinerilor, care își pierd direcția când vine vorba de profesia pe care să o urmeze.

A lua o decizie importantă poate fi ceva destul de dificil și de stresant. Mai ales dacă nu ești sigur pe ce anume ar trebui să te bazezi ca să faci cea mai bună alegere ... Să asculți de intuiție sau de rațiune? Cine îți dă cel mai bun sfat : părinții, profesorii, prietenii?

Să optezi pentru ceea ce îți place să faci, dar şi pentru ceea ce se cere pe piața muncii acum (dar care nu oferă o certitudine pentru ce va fi mai târziu), sau pentru ceva/orice (fiindcă “e bine să faci o facultate”)?

blankNu de puține ori facem alegeri neinspirate ce țin de partea profesională. Optăm pentru Facultăți/ domenii/ job-uri care credem că ne plac, dar ulterior ne dăm seama că nu sunt ceea ce ne-am așteptat, astfel încât renunțăm, ne demoralizăm, și nu știm în ce direcție să ne îndreptăm sau nu avem curajul de a schimba ceva... Deja este un timp pierdut pe care am fi putut să-l folosim productiv în dezvoltarea etapelor concrete spre o carieră de succes, dacă am fi știut de la bun început unde ne este locul.

Fundația CCU vine cu un nou proiect dedicat tinerilor liceeni, pentru a-i ajuta să se orienteze în carieră, să-și dea seama de vocația lor, și să facă la timp alegerile care îi reprezintă cu adevărat.

La inițiativa fondatorului Fundației CCU, domnul Cristian VARBAN, am lansat Proiectul ”100 de Elevi Orientați în Carieră” care își propune să ajute 100 de elevi de liceu (clasele a XI-a și a XII-a - an de studiu 2021-2022) din toată țara să își găsească calea către o carieră de succes pe viitor.

Proiectul constă în testarea și evaluarea elevilor de către doamna psiholog-psihoterapeut Andreea Berdacicu, în ședințe de grup de maxim 15 persoane, organizate online prin platforma ZOOM, astfel încât la finalul întâlnirii, elevii să aibă o perspectivă mult mai clară despre traseele profesionale pe care ar trebui să le urmeze.
Ședințele de consiliere sunt oferite GRATUIT de către Fundația CCU! Tot ceea ce trebuie să faci pentru a beneficia de o testare profesională de Orientare în Carieră este să te înscrii prin formularul alăturat (Cerere de Înscriere), și să urmezi pașii din Regulament (atașat). Doar elevii care fac înscrierea CORECT, conform specificațiilor din Regulament sunt eligibili pentru selecția finală.

Pașii de înscriere:

• Citește Regulamentul;
  • Completează Cererea de înscriere prin formularul alăturat;
  • Transmite Adeverința Școlară sau copie a carnetului de elev vizat la zi (din care să reiasă Liceul, profilul şi anul de studiu). Oricare dintre cele două documente trebuie scanate şi trimise pe e-mail;

ATENȚIE!! Conform politicilor GDPR actualizate, înscrierea la webinarii se va face în "doi pași" - înscrierea obișnuită prin formularul alăturat + confirmare pe mail (la mailul automat care se generează în urmă completării formularului).
Asigurați-vă că adresa de email și numărul de telefon pe care le folosiți la înscriere sunt corecte, fiind principalele modalități de comunicare ale Datelor de Conectare / Newsletter / Follow-UP/ SMS.

Selecția se va face în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile pe fiecare județ în parte, iar elevii care se vor încadra în cerințe vor fi anunțați ulterior prin e-mail/telefon.
Termenul limită până la care se pot face înscrierile este până la data de 01.07.2021.

Atenție!!! Proiectul se adresează doar elevilor din clasele a XI-a sau a XII-a din anul școlar 2021-2022 (cei care au terminat în iunie 2021 clasa a X-a sau a XI-a, și intră în septembrie în clasele a XI-a sau a XII-a).

“ Vocaţia este o chemare, iar omul de vocaţie are o productivitate originală şi închinată binelui social, cum nu o au ceilalţi oameni.” Constantin Rădulescu Motru

Psiholog Psihoterapeut Andreea R. Berdacicu:

blank

"Sunt Andreea Ramona Berdacicu, psiholog-psihoterapeut și trainer acreditat. Sunt un om ca oricare altul care iubește viața și oamenii în toate anotimpurile lor. Este un privilegiu pentru mine să vin în întâmpinarea oamenilor și să susțin perioada de tranziție, de tumult sau neliniște prin care oamenii trec la un moment dat.
M-am alăturat proiectului ”100 de Elevi Orientați în Carieră” susținut de Fundația CCU, întrucât în zilele noastre autocunoașterea, dezvoltarea personală și consilierea în carieră sunt definitorii. Acestea fac diferența între a te îndrepta către o viață cu sens sau către o viață fară sens în care nu știi ce vrei pentru că nu știi încă ce ți se potrivește.

Te așteptăm alături de noi pentru a-ți face o idee despre cine ești cu adevărat și care ar putea fi drumul tău în viața profesională!"

Regulamentul de înscriere în Proiect;

Succes!!! 🙂