Interviu Fondator

 

Fundatia CCU - Fondator Cristian Varban

 


Ce v-a determinat să înființați acest ONG?

Apreciez foarte mult oamenii Competenți în ceea ce fac, Corecți cu ceilalți și Utili societății. Mă simt sufletește apropiat de ei și, chiar dacă NU îi cunosc, îi consider prietenii mei. Apreciez și îmi doresc să colaborez cu organizații, instituții și companii care, prin activitatea lor, dovedesc că împărtășesc valorile menționate mai sus și generează PlusValoare pentru societate.

De ce ați ales această denumire ?

ONG-ul l-am înființat sub formă de Fundație pentru ca așa i-am putut asigura de la început o finanțare suficientă. Doresc să avem o prezență semnificativă și pentru asta cheltuim sume importante de bani (sute de mii de lei anual). Se numește Fundația Competenți, Corecți și Utili pentru a promova, încă din denumire, valorile care ne animă și ne unesc.

Care sunt obiectivele pe termen lung ale Fundației ?

În primul rând vom promova valorile Competență, Corectitudine și Utilitate, pentru binele individual și al societății. Avem ca obiectiv și formarea unei colectivități de membri care, împărtășind aceste valori, să colaboreze activ. Per ansamblu, Fundația CCU va contribui semnificativ la succesul celor Competenți, Corecți și Utili.

Ce aport poate aduce activitatea Fundației CCU în rândul tinerilor și nu numai ?

Fundația CCU se adresează tuturor adulților, de la tineri la seniori. Tinerii au oportunitatea să se dezvolte ”de tineri”, așa încât să aibă succes pe o perioadă mai lungă din viața lor. Din păcate unii oameni sunt dispuși să învețe doar după ce s-au izbit de probleme și așa ajung la noi maturi sau seniori.

Cât de importante sunt educația și dezvoltarea într-o societate care tinde spre evoluție ?

Evoluția este condiționată de educație și dezvoltare. Daca vrem poimâine să trăim mai bine, trebuie astăzi să fim mai deștepți și mâine să aplicăm.

Ce tip de seminarii organizează Fundația CCU ?

Organizăm Evenimente de dezvoltate personală și profesională, pe teme foarte diverse: de la codul vestimentar, la fiscalitate. Invităm pe cei interesați să ne spună ce își doresc și asta facem. Tu ce vrei să afli ?

Din experiența avută până în prezent în cadrul Fundației CCU, există interes pentru dezvoltare personală și profesională în societate ?

Până în luna Mai 2020 am susținut circa 45 de evenimente la care au participat peste 2.200 de persoane. Exista interes și, cu cât oamenii vor conștientiza că trăiesc într-o societate în care succesul este bazat pe cunoaștere, interesul va crește.

De ce încă o fundație în România ?

Ne bucurăm să fie cât mai multe ONG-uri în România, care să contribuie concret la binele societății. Dacă inițial mai ales eu credeam în utilitatea Fundației CCU, astăzi (luna Mai 2020) sunt peste 3.000 de persoane care urmăresc activitatea noastră. Deci existăm pentru că a fost, este și va fi nevoie să promovăm valorile Competență, Corectitudine și Utilitate către oameni, organizații, instituții și companii, spre binele nostru, al tuturor.

Ce sfaturi oferiți celor care sunt la început de drum în carieră sau business ?

Să fie Competenți, Corecți și Utili și vor avea succes!

Pornind de la valorile CCU, dumneavoastră cum le aplicați în viață de zi cu zi ?

Recunosc că NU știu totul, învăț și aplic. Caut să fac lucrurile Bine de prima dată și de fiecare dată. Îmi respect angajamentele și cer celorlalți să și le respecte.

Fundația CCU și firmele (Tipografia REAL, Real Teco, Real Grup Invest SA) în care sunt antreprenor  fac lucruri utile societății. Aplicarea acestor valori a fost și pentru mine un proces gradual, chiar dacă ele au fost promovate în familia mea și sunt proprii unei largi părți a poporului român.

Te invit pe acest drum!

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.