Tehnici de prim ajutor (SVB) – Învaţă cum să-ți salvezi aproapele!

Tehnici de prim ajutor de bază - Învaţă cum să-ți salvezi aproapele!


În data de 03.08.2022 a avut loc Webinarul „Tehnici de prim ajutor de bază - Învaţă cum să-ți salvezi aproapele!, eveniment organizat GRATUIT,  de către Fundația Competenți, Corecți și Utili.

Motto: E vital ca îngerul să vină chiar şi atunci când nu-l chemi!

Ce ai face dacă un trecător sau chiar colegul tău de birou s-ar prăbuşi lângă tine şi de tine ar depinde singura intervenţie rapidă care i-ar putea salva viaţa?

De câte ori în viața ai fost în postura de a interveni în cazul unei persoane care s-a înecat cu bolul alimentar, s-a rănit sau  și-a pierdut conștiența, fie spontan, din cauza unei afecțiuni necunoscute, fie în urma unui accident casnic sau chiar a unui accident rutier?!

În momentul în care ești martor la un asemenea eveniment nefericit, simți că vrei să faci ceva pentru a ajuta victimele, că este util să știi mai mult despre acordarea primului ajutor, să ai o cunoaștere aplicată a manevrelor de prim-ajutor, eventual de stăpânire a metodelor de masaj cardio-respirator sau de intervenție în caz de înec, arsură și să știi modul de utilizare a defibrilatorului semiautomat/ automat.


Nu se știe niciodată când poți fi pus în situația să acționezi, iar atunci trebuie să fii pregătit!

Workshop-ul  a avut loc la  sediul Fundației CCU – Strada Progresului, nr 134-138, Corp B – Sala Eminescu.


 • Cui s-a adresat workshop-ul?

Viitorilor salvatori! Părinţilor, adolescenţilor, studenţilor, corporatiştilor şi tuturor celor care vor să acorde primul ajutor, făcând, astfel, diferenţa dintre viaţă şi moarte!

 • Cui nu s-a adresat workshop-ul?

Celor care nu vor să se dezvolte, nu vor să salveze, nu vor să empatizere, oamenilor antisociali şi lipsiţi de spirit civic.

 • Cu ce au plecat participanţii acasă?

Vă propunem un atelier practic complet de prim ajutor de bază, în cadrul căruia veți deprinde rapid tehnicile de care aveți nevoie pentru a salva, într-o prezentare modernă, simplă şi eficace.


Au învăţat cum să salvezi  vieţi și au aprofundat următoarele teme:

 • importanţa primului ajutor;
 • repere legislative în domeniul primului ajutor;
 • lanţul supravieţuirii;
 • resuscitarea cardio-pulmonară;
 • poziţia laterală de siguranţă;
 • folosirea defibrilatorului automat extern (DEA);
 • recunoaşterea şi tratarea obstrucţiei căilor respiratorii cu un corp străin, aplicarea manevrei Hiemlich;
 • crizele de epilepsie;
 • epistaxis (hemoragia nazală);
 • arsuri;
 • înec.

Despre trainer – Costin Croitoru

Costin are 45 de ani și este el însuși un samaritean, implicat în multiple acțiuni de voluntariat, are o vastă experiență în domeniul situațiilor de urgență și a primului ajutor. Este dedicat sută la sută și are o misiune legitimă: să multiplice mesajul și să formeze cât mai mulți „laici” în domeniul salvării de vieți omenești.

Misiune: Diseminează mesajul cu scopul nobil de a dezvolta grupul samaritenilor.
Nume de cod: ANGEL – SALVATORUL DIN UMBRĂ
Menirea: Formator al viitorilor salvatori
Programat să: asigure multiplicarea salvatorilor
Nume real: Croitoru Constantin


Recenzii ale unor activități anterioare:

„Îndrumătorul cursului, Constantin Croitoru a dovedit atât pricepere și experiență bogate în procesul educațional, cât și în modalitatea de a transpune în aplicații practice cunoștințele teoretice, astfel încât fiecare dintre noi să capete siguranță și curaj să își assume să acorde o mână de ajutor în situații limită”.

Această întâlnire a fost interactivă, benefică din toate punctele de vedere, pe care ar trebui să-l facă toată lumea. Nu există ceva care să nu-mi fi plăcut la activitățile desfășurate sau la materia predată. Cunoștințele acumulate ne vor ajuta, cu siguranță, în activitățile curente, atât cele profesionale cât și personale.

Am învățat mai mult decât mă așteptam, în cadrul acestui curs. Mă bucur că la final de stagiu, plec cu mult mai multă informație și pot fi pregătită să fiu acolo când cineva s-ar putea afla în situația de a avea nevoie de ajutor, atât fizic, cât și psihic. Mulțumesc pentru implicare răbdare, disponibilitate și informații, pentru atmosfera plăcută și pentru acest stagiu interactiv plin de informații utile.”

Hai alături de noi, este momentul TĂU să fii EROU! 😊

Inscriere Comunitatea CCU

 

    Accesează link-ul de înscriere AICI!
          

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.