Relațiile cu părinții și impactul lor în viața de cuplu

Relatiile-cu-parintii-si-impactul-lor-in-viata-de-cuplu-Seminarii-Gratuite-Fundatia-CCU

Relațiile cu părinții și impactul lor în viața de cuplu


În data de 4 august 2020 a avut loc Webinarul  Relațiile cu părinții și impactul lor în viața de cuplu,  eveniment organizat GRATUIT, de către  Fundația Competenți, Corecți și Utili.

Ai momente în viață în care simți că te urmăreşte trecutul în propria relaţie? Ai probleme de relaționare cu partenerul și nu reușești să le găsești o explicație oricât de mult ai încerca?

Webinarul a fost  susținut de Vera Budan - psiholog clinician și psihoterapeut în abordarea Gestalt, astfel vei afla ce poţi face pentru a te împăca cu fragmente din trecut care și-au pus amprenta pe comportamentul tău în raport cu partenerul.


Cui i s-a adresat acest webinar?

Tuturor persoanelor care se confruntă cu probleme de relaţionare şi care au curaj să privească dincolo de starea de îndrăgostire.

Cui nu i s-a adresat acest webinar? 

Celor care deja sunt „vindecaţi”, celor care doresc să primească bagheta magică şi celor care ar vrea o relaţie ca în filme, fără a depune efort.


Descrierea detaliată a temei:

Fiecare dintre noi a avut momente în copilărie în care s-a simţit rănit, fie că unul din părinţi era absent, fizic sau emoţional, fie că era sufocant, fie că au fost momente în care ne-am simţit respinşi, abandonaţi sau trădaţi. Încercăm să ne construim o relaţie frumoasă şi armonioasă, „altfel” decât a fost cea a părinţilor şi culmea e că ajungem să avem aceleaşi stări, iar şi iar, la maturitate. De ce se întâmplă astfel? Care sunt mecanismele care stau în spate? De ce nu reuşim să ne rupem de trecut, chiar dacă am citit atât de multe cărţi şi articole? De ce partenerul/partenera se poartă ca şi cum ar vrea să ne rănească intenţionat? De ce ne simţim responsabili de ceea ce simte celălalt sau credem că acesta este responsabil pentru ce simţim? Un webinar în care vei afla cum te urmăreşte trecutul în propria relaţie şi ce poţi face pentru a te împăca măcar cu o parte din el.


Cu ce au pleacat acasă cursanţii? 

Claritate despre ce se ascunde în spatele suferinţelor repetitive din cadrul relaţiilor. Posibilitatea de a recunoaşte în propriile comportamente şi stări influenţele trecutului. Câteva întrebări la care vor răspunde pentru sine şi revelaţii în urma lor. Cunoştinţe de bază despre ce reprezintă o traumă şi cum aceasta ne urmăreşte pe parcursul vieţii. Înţelegerea importanţei memoriei implicite în pattern-urile de relaţionare cu cei din jur.


Despre Trainer:

Vera Budan - psiholog clinician și psihoterapeut în abordarea Gestalt.

Tipurile de consiliere efectuate:

  1. Consiliere individuală cu elemente de psihoterapie în următoarele domenii: depresie, lucrul cu traumele psihologice, crize de vârstă și existențiale, pierderea sensului, relații dependente, despărțiri dureroase, divorțuri, neîncredere în propria persoană, evenimente traumatizante la vârsta matură și în copilărie, etc.
  2. Consilierea părinților în vederea problemelor educaționale (copii și adolescenți);
  3. Terapie de grup;
  4. Training-uri de dezvoltare personală.

Studii și formări de bază:

  • Licențiat în Psihologie (USM);
  • Master în Psihologie (USM);
  • NLP Practitioner și NLP master, Master în Comunicare Hipnotică;
  • Formare în psihoterapie Gestalt;

Inscriere Comunitatea CCU

Accesează link-ul de înscriere AICI!

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.