Recrutarea candidaților pasivi

Recrutarea-Candidatilor-Pasivi-Seminarii-Gratuite-Fundatia-CCU

Recrutarea candidaților pasivi


În data de 10 noiembrie 2020 a avut loc Webinarul  Recrutarea candidaților pasivi,  eveniment organizat GRATUIT, de către  Fundația Competenți, Corecți și Utili.

Candidații pasivi sunt acei candidați care sunt buni specialiști într-un anumit domeniu, au un loc de muncă bun într-o companie recunoscută pe piața muncii și sunt deschiși unei oportunități și mai bune dacă recrutorul îi convinge. În această fază, HR-ul trebuie să-și folosească skill-urile de negociere, persuasiune și vânzări pentru a atrage candidatul pasiv.


Webinarul „Recrutarea candidaților pasivi”, a fost susținut de doamna Corina Diaconu, unde am discutat despre „candidatul pasiv”, talentul activ vs talentul pasiv, iar participanții au avut ocazia de a cunoaște mai bine diversele tipologii de candidați.


Candidații pasivi sunt valoroși, au o abordare foarte serioasă pentru carieră și job-ul lor. Își găsesc cu ușurință un job nou înainte de a-și da demisia de la locul de muncă actual sau sunt foarte atenți la ceea ce se întâmplă în companie și găsesc oportunități profesionale pentru care se pliază. Sunt oamenii proactivi prin felul lor de a fi, iar proactivitatea se vede și în rezultatele lor profesionale.


Cui i s-a adresat webinarul?
Acest webinar se adresează de principiu companiilor (angajaților).

Cui nu i s-a adresat webinarul?
Nu în mod special candidaților, mai mult se axează pe ce să facă o companie ca să atragă candidați.

Cu ce au pleacat acasă cursanții?
Cu o cunoaștere mai bună a diverselor tipologii de candidați, cu faptul că deși piața pare a fi în criză, oamenii buni tot trebuie vânați și cu ceva tips pentru atragerea lor și pentru un „comportament adecvat” în recrutare (adaptare la oferte financiare și chiar poziții în cazul candidaților pasivi vs activi).


DETALII TRAINER / organizație. Organizație: ABC Human Capital, reprezentată de Corina Diaconu

  • Fondatorul agenției de recrutare, executive search și consulanță HR – ABC Human Capital
  • Peste 15 ani de experiență în proiecte complexe de recrutare și executive search (pentru domenii de activitate extrem de variate și pentru poziții de specialiști, middle și top management);
  • Experiență în procese de diagnoză organizațională, consultanță HR, setare proceduri și procese pentru companii;
  • Peste 350 de clienți multimiți și peste 80 reviews pozitive în Google Reviews;
  • Testimoniale excepționale de la clienți și candidați care au recomandat ABC Human Capital  https://recrutaresiselectie.ro/testimoniale/

Inscriere Comunitatea CCU

Accesează link-ul de înscriere AICI!

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.