Orientarea tinerilor în Cariera Militară

Orientarea tinerilor în Cariera Militară


În data de 25.04.2023 a avut loc evenimentulOrientarea tinerilor în Cariera Militară, organizat de Fundația CCU.

Esti la sfârșit de gimnaziu și nu esti sigur că un liceu „clasic” este ceea ce te interesează?

Există varianta liceelor militare, licee cu caracter vocational, dar de nivel educational comparabil cu al celor mai bune licee „clasice” (de profil real). Dacă consideri că această variantă îți stărnește vreun interes (indiferent că ești direct interesat sau te-ar interesa pentru copilul tău), hai să auzi ceva mai multe despre această variant.    Ești la sfârșit de liceu și nu știi către ce facultate să te îndrepți pentru un viitor predictibil profesional?

Alături de noi a fost domnul Daniel Iordan – ofițer în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, în domeniul managementului operational.

Taxă de participare - 20 Lei

Prin achitarea taxei de participare susții Fundația CCU în Proiectul său “ Digitalizarea Școlilor” prin care dorim să achiziționăm o imprimantă  pentru Școala Gimnazială Luncșoara, județul Bihor. O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru susținerea cazului de mai sus.

🎯Mai multe informații despre Proiectul nostru și Școala Gimnazială Luncșoara, județul Bihor-AICI!

Cui i s-a adresat acest eveniment?

Evenimentul se adresează tuturor celor care vor să-si formeze o părere despre ceea ce înseamnă sistemul de învățământ militar, atât copii, cât și părinți.

Cui nu i s-a adreseat evenimentul?

Plecând de la ideea că orice poate transmite crâmpeie din cele prezentate către potențiali aspiranți la o carieră militară, chiar și cei care nu mai au posibilitatea de a susține o admitere la liceu sau la academie pot participa la eveniment. (Cu alte cuvinte, nu văd niciun motiv pentru care să nu poată participa oricine la acest eveniment.)

Cu ce informații au plecat acasă participanții?

Participanții au aflat care sunt etapele de parcurs pentru susținerea examenelor de admitere la liceu și/sau academie, care sunt instituțiile de învățământ militar, licee și academii, unde sunt localizate acestea și generalități referitoare la specializările militare în care pot ajunge să profeseze.

Despre trainer- Daniel IORDAN

"După absolvirea ciclului superior al liceului la Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu” din București în anul 2009, mi-am urmărit visul de deveni cadru militar susținând admitere la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, pe care am absolvit-o în anul 2012, devenind, după încă șase luni de pregătire intensivă la  Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu (actuala Școala de Aplicație pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică) ofițer de comunicații și informatică (cum ar spune cei care au facut armata cu ceva vreme în urmă – transmisionist).

Cariera militară presupune formare continuă, motiv pentru care, de la terminarea Academiei și până în prezent am finalizat o serie de cursuri de pregătire profesinală, a căror enumerare nu-și are locul în cadrul acestei prezentări.

Am profesat aproximativ șapte ani în unități aparținând Ministerului Apărării Naționale, iar din octombrie 2019 lucrez în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale, în domeniul managementului operational.'' Daniel Iordan

Inscriere Comunitatea CCU

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.