Joacă-te cu copilul tău

Joacă-te cu copilul tău


Serviciu, şcoală, acasă, treburi casnice, teme, tot felul de lucruri diverse care tot continuă să apară, făcute în viteză … și uite așa a mai trecut o zi. Simțim cum suntem tot mai pierduți în această rutină fără culoare încât uităm să punem preț pe lucrurile cu adevărat importante ce ne pot face fericiți pentru o clipă.

Copiii noștri ne invită deseori în lumea lor “haide, vrei să ne jucăm!” , dar poate de multe ori suntem mult prea preocupați să o facem...

 

Este dovedit ştiinţific că procesul de învățare cel mai eficient la copii este prin joacă, iar dacă fac asta împreună cu părinții este momentul în care se crează o conexiune fantastică între copii și părinți.

Te-ai întrebat de ce, cu toate că ai casa plină de jucării, copiii se plictisesc foarte repede de ele? Pentru că de fapt ei au nevoie de un partener de joacă, care să îi ghideze în descoperirea acestor “forme fără viață”, care doar prin imaginație capătă sens.

Construirea relațiilor pentru părinți și copii joacă un rol important atât la nivelul familiei, cât și în societate. În aceast webinar creativ ce include metode de teatru, scopul este de a educa prin intermediul jocului.

Când oamenii se joacă se pare că regulile sunt puse deoparte și un fel de unitate temporară se crează. Joaca stimulează imaginația și abilitatea de a explora situațiile iar structura flexibilă a activităților de învățare și exercițiile similar experiențelor din viață capată altă valoare. Webinarul de creație are ca scop informarea participanţilor cu privire la metode de întărire a relației părinte-copil, pentru a asigura copiilor o dezvoltare generală adecvată, în ciuda condițiilor dificile cu care se confruntă familiile zilnic.

Părinții trebuie să depună eforturi conștiente pentru a construi relații cu copiii lor, astfel că webinarul va cuprinde activități, informații și jocuri prin artă adecvate dezvoltării armonioase care oferă o oportunitate atât părinților, cât și copiilor de a interacționa, de a-şi exprima emoții și conflicte nerostite, necesare pentru îmbunătățirea sinelui și a relației lor.

Poate fi, de asemenea, o modalitate pentru părinți de a descoperi interesul copiilor lor, abilități în diferite tipuri de activități, de a împărtăși un râs împreună... Un timp oferit părinților să-și observe copiii și să-i ajute să ajungă la a obiectiv comun.

Obiective:

1. Consolidarea relației dintre părinți și copil.
2. Oferă părinților oportunitatea de a petrece timp de calitate cu copiii lor mici.
3. Ajută părinții să-și aprofundeze înțelegerea despre cum să folosească jocul pentru a îmbunătăți dezvoltarea copilului lor (materiale de joacă ieftine, materiale reciclate, jucării ieftine...).
4. Activitatea stabilește un mediu în care părintele și copilul își vor găsi un sentiment de sine, creând o relație pozitivă cu alți părinți și copii.
5. Oferă posibilitatea părintelui și copilului de a realiza o sarcină semnificativă și să învețe să împărtășească și să coopereze.
6. Ajută părinții să propună diferite tipuri de activități adaptate vârstei și stadiului de dezvoltare ale copiilor lor și să realizeze ceea ce sunt capabili să facă aceștia.


Cui i s-a adresat webinarul ? Webinarul se adresează părinților cu copii ce au vârsta cuprinsă între 3-9 ani.

Cui nu i s-a adreseat webinarul ? Adolescenților sau adulților fără copii.

Cu ce au pleacat acasă participanții ? Cu un ghid de bune practici în realizarea unor activităti și jocuri împreună cu copiii pentru o dezvoltatre armonioasă și crearea unei mai bune conexiuni cu părintele/părinții.


Despre trainer – Mirela Dişa

Am licență în teatru și master în Artele Spectacolului de la Facultatea de Teatru a Universității din Craiova. Din 2013 sunt coordonatorul activității culturale a Casei de Cultură Studențească Craiova.

Am creat proiecte de teatru comunitar cu dorința de a aduce actul cultural mai aproape de comunitate. Am lucrat cu peste 100 de tineri in ultimi 2 ani și am pus în scenă spectacole cu mesaje comunitare pentru a aduce în atenția publicului probleme actuale precum traficul de persoane, violența domestică sau protecția mediului.

Am participat la 3 proiecte Erasmus+ în Republica Cehă, Grecia și Italia despre utilizarea tehnicilor teatrale în educația non-formală și terapia curativă pentru tinerii defavorizați. În prezent sunt și trainer într-un concept de dezvoltare personală prin tehnici de teatru împreuna cu un psiholog în mediul independent și trainer de dezvolatre personală pentru copii între 3-9 ani”.

Inscriere Comunitatea CCU

 

    Accesează link-ul de înscriere AICI!
          

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.