GDPR – Responsabilitatea și motivarea angajatului

În data de 27.03.2019 va avea loc Seminarul " Strategii și mecanisme pentru motivarea angajaților să respecte GDPR”, eveniment organizat GRATUIT, de către  Fundația Corecți, Competenți și Utili.

Speaker-ul acestui eveniment va fi doamna Ruxandra Sava - Avocat, CIPP/e, Fondatoare LegalUp.ro.

Seminarul va avea loc la sediul Fundației CCU din Str. Progresului 134-138, etaj 1, sala Mihai Eminescu, sector 5, București, începând cu orele 17:30.

Parcarea este gratuită.

Înscrierea se face prin formularul alăturat!

GDPR se aplică din luna mai 2018 și aduce pentru companii o serie de obligații pe care trebuie să le respecte. În prag de tranziție către societatea digitală, protecția datelor cu caracter personal se află pe agenda de lucru a fiecărei companii. GDPR cere companiilor să implementeze măsuri tehnice și organizatorice eficiente pentru protecția datelor personale.

Având în vedere că o mare parte din incidentele de securitate au drept cauză neglijența angajatului, responsabilizarea și motivarea angajaților să înțeleagă și să aplice normele GDPR sunt puncte care trebuie atinse de fiecare companie care dorește să respecte GDPR și să evite compromiterea reputației care poate avea loc în urma declansării unui incident de securitate

Participând la seminarul cu tema „Strategii și mecanisme pentru motivarea angajaților să respecte GDPR” vei învăța:

1. Cum să explici angajaților pe înțelesul lor care sunt principiile GDPR și la ce ar trebui să fie atenți atunci când manevrează date cu caracter personal;
  2. Amenințările cibernetice și sfaturi practice pentru evitarea lor;
  3. Cum facem un training adecvat angajaților;
  4. Cine răspunde atunci când un incident de securitate s-a produs ca urmare a faptei unui angajat sau a unui colaborator?
  5. Care este rolul unui responsabil cu protecția datelor?
  6. Acordul de confidențialitate – instrument pentru protecția datelor și a secretelor comerciale;
  7. Ce politici și proceduri trebuie să aibă o companie pentru a respecta GDPR și a responsabiliza angajații?

Ruxandra Sava este avocat specializat în domeniul dreptului digital și al protecției datelor cu caracter personal. Ruxandra a oferit consultanță în vederea implementării normelor GDPR în cadrul a peste 100 companii (start-ups, companii mici, medii și mari, ONG-uri).

A lansat primul blog în care a explicat GDPR pe înțelesul tuturor (LegalUp) și a publicat în spațiul public numeroase materiale (articole, ghiduri, infografice). Din dorința de a oferi soluții practice companiilor, în mai 2018 a dezvoltat și lansat primul KIT de implementare GDPR prin intermediul căruia companiile își pot face singure implementarea GDPR, la prețuri minime, utilizând șabloanele pre-completate însoțite de ghiduri și îndrumări la fiecare pas. Ruxandra deține certificarea CIPP/e.

CIPP/E este prima acreditare europeană specifică profesioniștilor europeni în domeniul protecției datelor care atestă cunoștințele teoretice și practice în domeniul confidențialității și securității datelor cu caracter personal. CIPP/E atestă cunoașterea legistației europene și naționale privind protecția datelor, aspectele practice și standardele în implementarea legislației în cadrul organizațiilor, precum și fluxurile internaționale de date.

Vă așteptăm!

Politica de confidențialitate