Cum poți anula Decizia de Concediere – aspecte legale

Cum poți anula Decizia de Concediere


În data de 4.10.2022 a avut loc Webinarul „Cum poți anula Decizia de Concediere”, eveniment organizat GRATUIT, de către Fundația Competenți, Corecți și Utili.

Am fost concediat !  Să-mi pierd job-ul în momentul acesta va însemna o destabilizare majoră în viața mea...Ce pot să fac !?

Poate ești din categoria celor care au trecut prin situația aceasta la un moment dat și cunoști impactul acelui moment, poate ți-ai fi dorit atunci să fi știut mai multe despre drepturile angajaților în ceea ce privește concedierea, sau ești din categoria celor care sunt conștienți de nesiguranța pieței, de faptul că niciun loc de muncă nu este garantat pe viață, și atunci nu vrei să te lași luat prin surprindere de vreo decizie neașteptată a angajatorului...

Fiindcă pierderea job-ului te poate afecta indiferent dacă te afli la început de drum sau ești deja la nivel mediu pe piața muncii, trebuie să fii pregătit pentru orice fel de surprize, oricât de neplăcute ar părea. De aceea este important să fii conștient de reglementările din Codul Muncii și să cunoști ce drepturi ai când ești concediat.

Te invităm la webinarul gratuit - Cum poți anula Decizia de Concediere – aspecte legale,  să descoperi ce poți face atât în calitate de angajat cât și în calitate de angajator în situația concedierii.

Alături de noi va fi Mădălina Dicu – avocat în drept civil, care îți va explica pas cu pas care este procedura legală în legătură cu această speță delicată și complexă.


În cadrul webinarului au fost  atinse următoarele teme:

Prezentarea procedurii de concediere din motive ce țin de persoana salariatului precum și rigorile legislative aferente fiecărui pas:

  • Convocarea la cercetarea disciplinară;
  • Cercetarea disciplinară;
  • Procesul – verbal încheiat în urma cercetării disciplinare;
  • Decizia de concediere.

Enumerarea modalităților de concediere pentru motive neimputabile salariatului precum și condițiile ce trebuie respectate de angajator în cadrul fiecărei proceduri:

  • Concedierea colectivă;
  • Concedierea ca urmare a desființării postului;
  • Concedierea în cazul reorganizării activității societății;
  • Concedierea în situația procedurii falimentului.

Căile de atact precum și drepturile pe care le au salariații în situația în care se anulează decizia de concediere:

  • Reintegrarea în cadrul societății;
  • Achitarea drepturilor salariale;
  • Achitarea daunelor morale.

Cui i s-a adresat webinarul ?

Tuturor salariaților pentru a avea cunoștință de drepturile pe care le au în caz de concediere, însă și antreprenorilor, întrucât procedura concedierii este complexă și rigidă, aceștia din urmă având obligația de a respecta întocmai atât procedura cât și condițiile de fond prevăzute de lege. O eventuală încălcare a condițiilor impuse de lege va conduce la anularea deciziei de concediere.

Cui nu i s-a adresat webinarul ?

Celor care nu au raporturi de muncă sau sunt liber profesioniști.

Cu ce au plecat acasă participanții ?

În cadrul webinarului voi primi informații detaliate cu privire la drepturile pe care le au salariații în cadrul procedurii de concediere, modalitatea în care poate fi atacată decizia de concediere precum și condițiile ce trebuie respectate de către angajator în procedura de concediere.


Detalii trainer - Avocat Mădălina Dicu

Mădălina este avocatul titular al Cabinetului, este absolventă a Universității București – Facultatea de Drept, avocat definitiv din anul 2009 și membru în cadrul Baroului București, Uniunii Naționale a Barourilor din România și Consiliului Barourilor Europene.

Cabinetul de Avocat a luat naștere în anul 2011, pe parcursul celor 11 ani având o gama variată de clienți, atât persoane fizice, cât și juridice.

Serviciile oferite sunt de consultanță, asistare și reprezentare juridică în litigii de drept civil, dreptul familiei, muncii, contencios administrativ, recuperări creanțe, executări silite, proprietate intelectuală, insolvență, înființări societăți, asociații și fundații.

În prezent, în cadrul Cabinetului și în parteneriat cu acesta, activează 5 avocați, din arii de specialitate diferite, doi practicieni în insolvență, doi consilieri în proprietate intelectuală, un contabil, un psiholog și doi traducători autorizați acoperind, astfel, o sfera largă de servicii juridice.

 

Inscriere Comunitatea CCU

 

    Accesează link-ul de înscriere AICI!
          

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.