Banii în cuplu, de la război la pace!

Banii-in-cupli-de-razboi-la-pace--Seminarii-Gratuite-Fundatia-CCU

Banii în cuplu, de la război la pace!


Câți dintre voi v-ați întrebat înainte de a forma un cuplu care este atitudinea față de bani a partenerului sau partenerei? Hmmm, ce  întrebare ciudată, nu-i așa? Statisticile arată că cele mai multe despărțiri, divorțuri și certuri într-un cuplu au loc din cauza banilor, fie că sunt prea puțini, fie că sunt prea mulți.

Suntem tentați să alegem parteneri care au un comportament diferit de al nostru în legătură cu banii, și veți afla de ce facem asta, în curs. Veți înțelege că statisticile vor continua trendul, cu toate că material trăim mai bine decât părinții sau bunicii noștri, avem mai multe oportunități și o viață mult mai plină de experiențe frumoase.


Pe data de 30.06.2021, a fost susținut webinarul Gratuit: „Banii în cuplu, de la război la pace!”, eveniment susținut de către Anamaria Ciuhuță, unde au fost prezentate diferențele de atitudine în legătură cu banii.  De ce suntem diferiți și privim banii cu alți ochi, astfel încât să accepți faptul că cei din jur sunt altfel și asta să nu te deranjeze.

Mai mult, participanții au  învățat cum să comunici în cuplu cu partenerul sau partenera de viață, inclusiv cum să comunici cu persoanele cu care intri în contact și care au o atitudine diferită față de a ta, în legătură cu banii.


Cui i s-a adresat webinarul ?

  • Persoanelor peste 18 ani;
  • Celor care sunt curioși în legătură cu acest subiect fascinant, banii;
  • Celor care doresc să aibă o relație mai bună de cuplu și să nu se mai certe de la bani;
  • Celor care își doresc să înțeleagă de ce alte persoane sunt diferite în relația lor cu banii;
  • Celor care își doresc să vorbească despre bani fără rețineri, cu cei din jur;
  • Celor care doresc să progreseze financiar.

 Cui nu i s-a adresat webinarul?

  • Celor care nu se ceartă cu nimeni, niciodată, de la bani;
  • Celor care le știu pe toate;
  • Celor care doresc să aibă întotdeauna dreptate.

Descrierea detaliată a temei:

Vom discuta despre relația personală cu banii, cum se formează ea și de ce suntem diferiți. Îți  voi prezenta și vei înțelege personalitățile financiare și fricile care se ascund în spatele acestora.

Vei înțelege de ce ne certăm de la bani  cu cei din jur, în cuplu sau familie, iar și iar, fără a ajunge la un rezultat. Vei înțelege de ce nu putem să îi convingem pe cei din jur că avem dreptate în legătură cu alegerile noastre financiare.Te voi învăța cum să comunici cu partenerul sau partenera de viață astfel încât să îi înțelegi punctul de vedere. Vei știi mai departe cum să ai discuții constructive și să ajungeți la soluții comune pentru a progresa financiar.


Cu ce au plecăt acasă cursanții?

 Cu o mai bună înțelegere a relației personale cu banii.

Fiecare își va înțelege propria relație cu banii, va înțelege și va accepta relația diferită a celor din jur cu banii, va știi să comunice pentru a nu se (mai) certa de la bani, va știi să se raporteze la atitudinea partenerului pentru a găsi soluții constructive în discuțiile legate de bani.


Detalii trainer

Anamaria este antreprenor și în prezent deține două companii, una oferă servicii de consultanță în afaceri și cealaltă oferă programe de training de educație financiară pentru copii și adulți. Deține o experiență bogată de peste 14 ani de training și 20 de ani în domeniul financiar-bancar.

A început activitatea în bancă la 18 ani și la vârsta de 26 de ani era deja Director de Agenție bancară la Cluj și la 27 de ani s-a mutat la București și a ocupat poziția de Manager într-o centrală de bancă. Este creator de conținut pentru articole și cursuri de educație financiară, articolele ei se găsesc pe ww.financialparenting.eu, dar scrie articole de specialitate și pentru alte site-uri. Este contribuitor cu rol de expert financiar pentru Thrive Global Romania.

Este trainer certificat și trainerul care pe lângă programe de adulți, ține cursuri de educație financiară și antreprenoriat pentru copii în cadrul Institutului Bancar Român, instituție cu care are o colaborare încă din anul 2007. A dezvoltat cursuri de educație financiară pentru copii, iar programul My money lab pentru vârsta de grădiniță a ajuns în toate colțurile țării. Încurajează educația financiară în grădinițe și școli, urmată de modele sănătoase în familie, părinții copiilor care participă la programele Financial Parenting primesc îndrumare suplimentară pentru a continua educația financiară în familie, în conformitate cu valorile fiecărei familii în parte.

A realizat emisiuni live online tv pe teme legate de parenting și antreprenoriat. Participă ca invitat la emisiuni radio și TV, este speaker la evenimente și  a urcat pe o scenă TedX ca speaker în 2020. De 4 ani activează ca mentor într-o comunitate de mame antreprenor.

Rolul de mama i-a insuflat dorința de a ajuta familiile să aibă o relație mai bună cu banii lor și de a-i inspira să își crească copiii cu exemple sănătoase în legătură cu banii, pentru un viitor plin de succes.

După lunga experiență cu oameni și bani, consideră că relația fiecărei persoane cu banii și valorile personale este unică. Aceasta este influențată de personalitatea financiară cu care ne naștem, îmbinată cu educația primită, valorile insuflate în copilărie și experiențele avute în legătură cu banii. Relația cu banii se poate îmbunătăți continu, astfel încât fiecare să se îndrepte spre progres financiar, la nivel personal sau în cuplu și în familie.

Inscriere Comunitatea CCU

Accesează link-ul de înscriere AICI!

Vrei să afli mai multe despre noi ? Suntem aici ca să ne contactezi.