Anxietatea în rândul adolescenților
Anxietatea în rândul adolescenților
În data data de 5.04.2023, de la ora 18:30, la webinarul - Anxietatea în rândul adolescenților. Alături de noi va fi Alina Crasi - psihoterapeut analist și consilier psihologic – care te va ajuta să îți susții emoțional adolescentul și tu ca părinte vei descoperi “unelte” cu ajutorul cărora îi poți încuraja pe adolescenți să-și exprime emoțiile pentru a preveni sau diminua stările de anxietate.
Adolescența este o perioadă cu numeroase schimbări, de la schimbări hormonale și implicit schimbări fiziologice până la schimbări din mediul social. Tot acum se cristalizează personalitatea și încetul cu încetul își capătă autonomia și independența. Noua imagine corporală, regulile impuse de societate, eforturile de a se integra în anumite grupuri de colegi, schimbările de dispoziție, „dramele”, exagerările amplificate și de schimbările hormonale creează premisele unor dezechilibre emoționale care pot duce la stări depresive și anxietate.
Astfel adolescentul care are stări anxioase trece printr-o stare emoțională mai degrabă negativă, dominată de frică, furie, frustrare și tristețe.
Taxă de participare - 20 Lei
Prin achitarea taxei de participare susții Fundația CCU în Proiectul său “ Digitalizarea Școlilor” prin care dorim să achiziționăm o imprimantă pentru Școala Gimnazială Păunești, județul Vrancea. O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru susținerea cazului de mai sus.
🎯Mai multe informații despre Proiectul nostru și Școala Gimnazială Păunești, județul Vrancea– AICI!
Ce este anxietatea?
Anxietatea reprezintă o stare emoțională pronunțată, manifestată prin neliniște, și se poate asocia cu palpitații, transpirație și nervozitate. De cele mai multe ori, aceasta apare ca răspuns al unui eveniment stresant sau al unei stări prelungite de tensiune. Alteori, apare ca anticipare a unui viitor agent stresor.
Tipurile de anxietate sunt: anxietatea generalizată, anxietatea socială, anxietatea de separare, fobiile.
Obiective:
- parcurgerea fundamentelor teoretice privind conceptul de anxietate;
- înțelegerea emoțiilor adolescențului;
- acțiuni de prevenție a stărilor de anxietate;
- gestionarea crizelor de anxietate.
Cui s-a adresat webinarul:
- tuturor părinților de preadolescenți și adolescenți;
- familiilor monoparentale care întâmpină probleme din cauza stărilor de nervozitate manifestate de către adolescent;
- celor care vor să acumuleze cunoștințe valoroase astfel încât să construiască o relație sănătoasă cu fiul respectiv fiica, evitând stări de frică sedimentate în timp.
Cui nu i s-a adresat webinarul:
· celor care nu consideră că anxietatea este o problemă.
Cu ce pleacă acasă participanții? Răspunsuri și metode la întrebări:
- cum îmi dau seama că adolescentul meu este anxios?
- cum pot să-l ajut?
- cum gestionez crizele de anxietate?
Despre trainer
„Psihologia a fost pentru mine mai întâi pasiune și a devenit treptat profesia pe care astăzi o practic cu dăruire și responsabilitate. Experiențele personale și profesionale valoroase au contribuit la formarea mea ca profesionist. Imi doresc să contribui la creșterea calității vieții pacienților mei și în acest sens, particip la cursuri de profil și parcurg literatura de specialitate. Și eu trăiesc experiența de părinte, având un fiu cu vârsta de 12 ani. Îmi urmez viața valorizând educația, dezvoltarea, frumosul și bunul simt, repere ce sunt în armonie cu un trai împlinit.„ Alina Crasi
Acreditări:
- Membră a Colegiului Psihologilor din Romania;
- Formare în Psihoterapie analitică în cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică: terapeut analist;
- Formare în tehnici terapeutice precum: desen proiectiv, analiză de vise;
- Formare în Sandplay, acreditată de catre “Asociația Internațională de Psihologie Analiticâ”;
- Formare continuă în “Probleme asociate sexualității”;
- Formare continuă în Terapie de cuplu centrată pe emoții;
- Cursuri de formare tehnic aplicative în cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Stiințelor – “Nevoia unei baze de siguranță în adolescență” , Formator Jude Cassidy din SUA.
Accesează link-ul de înscriere AICI!