4 secrete pentru o comunicare eficientă cu adolescenții

În data de 09.03.2023 a avut loc webinarul 4 secrete pentru o comunicare eficientă cu adolescenții, susținut de Fundația CCU, împreună cu trainerul Mihaela Stoica.

Prin organizarea acestui  eveniment, Fundația CCU a susținut ,,Școala Gimnazială nr 1. Uileacu de Beiuș” să achiziționeze o imprimanta multifuncțională pentru activitățile cu elevii.
O parte din valoarea totală obținută în urma evenimentului va fi folosită pentru susținerea cazului de mai sus.

🎯Mai multe informații despre Proiectul nostru și Școala Gimnazială nr 1. Uileacu de Beiuș găsiți aici  https://www.comunitateaccu.ro/școala-uileacu-de-beiuș.

Cui i s-a adreseat webinarul?

• părinților și viitorilor părinți;
  • celor care interacționează frecvent, formal sau non-formal, cu adolescenții: bunici și alte - rude;
  • persoanelor din mediul educațional: studenți, profesori, psihologi, studenți la psihologie;
  • oricui care este interesat de a cunoaște felul în care buna relaționare cu adolescenții ne influențează viața și fericirea noastră.

Cui nu i s-a adreseat webinarul?

• celor care consideră că au o relație perfectă cu adolescenții :);
  • sau celor care cred că nu se pot  schimba sau nu își doresc o schimbare.

Când vine vorba de adolescentul lor, părinții trebuie să știe că rolul lor este să fie lângă copilul lor  înainte de toate. E important ca părinții să se implice activ în viața copiilor și să fie alături de ei atât în momentele bune, cât mai ales în cele mai puțin bune.

Un terapeut are rolul de a media relația dintre familie și copil, este liantul care leagă cele două entități, vorbind pe limba amândurora. Așadar, tu ca părinte ești un aliat al terapeutului iar împreună, îl ajutăm pe copilul tău!

Pe parcursul webinarului au fost atinse următoarele aspecte:

• ce reprezintă cu adevărat o provocare în relația cu adolescentul meu;
  • cum prioritizez timpul petrecut împreună;
  • cum îi afectează pe adolescenți alegerile noastre;
  • diferențele între ceea ce dorim noi să transmitem și ceea ce înțeleg ei;
  • vei afla cât de bine îți cunoști copilul - aplicare test.

Ce informații au deprins concret participanții?

Răspunsuri și metode la întrebări:

• cum îmi dau seama ce este prioritar ?
  • cum fac alegerile bune și cum gestionez provocările din relațiile cu adolescenții?
  •  răspunsul la testul cât de bine îmi cunosc copilul.

Despre trainer:

"Mă numesc Mihaela Stoica sunt psiholog, psihoterapeut coach și trainer și lucrez constant cu adulții și copiii atât în cadrul cabinetului, dar și în diverse programe, tabere și proiecte care au ca scop autocunoașterea, autoconștientizarea, dezvoltarea personală și profesională, toate acestea au ca finalitate atingerea nivelului dorit de împlinire și satisfacție în viață.

Am absolvit Facultatea de Psihologie în 2014, sunt psihoterapeut la Cabinet Individual de psihologie Mihaela Stoica - Freesia, membru la Asociația de psihoterapie integrativă ACCPI și Coach, Teacher, Trainer & Speaker certificat independent la John Maxwell Team România. Am scris numeroase publicații în revistele de specialitate cum ar fi Science Publishing Group,  Experiența mea vastă și formările în domeniul psihoterapiei mă ajută să te ajut la rândul meu".  Mihaela Stoica

Haide alături de noi părinte grijuliu! 🙂

Inscriere Comunitatea CCU

Accesează link-ul de înscriere AICI!