Legătura dintre Stilul de Viață și Tulburările Emoționale ale Adolescenților
Legătura dintre Stilul de Viață și Tulburările Emoționale ale Adolescenților
Ești cadru didactic sau/și părinte și te confrunți cu probleme ce țin de comportamentul adolescenților la școală sau acasă?
Ești cadru didactic sau părinte și te confrunți cu probleme ce țin de comportamentul adolescenților la școală sau acasă?
Observi deseori în rândul adolescenților tulburările de atenție, impulsivitate și sindromul de oboseală cronică, probleme care deseori sunt interpretate greșit ca lene, dezinteres sau lipsă de respect?
Ei bine, avem o soluție pentru tine, profesorul și/sau părintele implicat în educația și starea de bine a adolescenților 😊. Profesorul și/sau părintele modern și empatic, confidentul care încearcă, prin răbdare și devotament să vină în sprijinul lor indiferent de situație, și al cărui scop nobil este de a aduce o schimbare benefică în societate.
Te invităm la Webinarul GRATUIT " Legătura dintre Stilul de Viață și Tulburările Emoționale ale Adolescenților”, un proiect amplu ce își propune să ofere cadrelor didactice și părinților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-i ajuta pe copii să evite pericolele la care se pot expune prin abordarea unui stil de viață nesănătos ce cuprinde mai multe aspecte începând de la alimentație, calitatea somnului, până la consumul de tutun și droguri.
Așadar, vino pe data de 25.03.2024, de la ora 18:30, unde vei avea ocazia să o cunoști pe Gianina Manea - medic primar dermatovenerolog cu o vastă experiență în domeniu – alături de care vei descoperi informații informații teoretice și practice despre importanța somnului, alimentației și impactul acestora asupra sănătății mintale și emoționale a adolescenților, astfel încât să creăm un mediu școlar și familial mai sănătos și mai echilibrat.
Înscrierea la webinar se face AICI❗️
🎬Webinarul se va ține live online pe platforma ZOOM și este GRATUIT.
O incursiune de aproximativ 2 ore în care vei afla care sunt factorii declanșatori și factorii care le întrețin elevilor incapacitatea de a fi atenți sau de a procesa informația livrată în timp real, și predispoziția spre agresivitate și bullying.
Deținând aceste informații vei putea fi alături de elevi nu doar într-un mod empatic, ci și într-un mod constructiv, venind cu soluții practice.
“Am observat în cabinet o modificare dramatică a aspectului bolilor cutanate mult diferit în ultimii 10-15 ani (erupții cutanate alergice și autoimune mult mai severe sau atipice și cu mai multe recidive decât în trecut care sunt într-o directă legătură cu calitatea somnului și a alimentației populației de vârstă tânără, care nu mai asigură organismului nevoile esențiale: odihna și regenerare prin somn nocturn de calitate și nutrienți prin alimente de calitate primite zilnic.
Pe scurt...
Inversând ziua cu noaptea și consumând alimente cu valoare calorica mare, dar nutritiva fff mică, (procesată și ultra procesată), întreg organismul se inflamează și se umple de toxine și radicali liberi de oxigen care modifică PH- ul sângelui, făcându-l acid, paralizează sistemul imunitar și inflamează creierul, toate aceste modificări ale homeostaziei sângelui, producând inflamația creierului care se concretizează atât cu infecții sau/și alergii complicate, cancere, cât și cu tulburări de comportament mult exagerate tiparelor firești ale adolescenței, greu de înțeles și suportat atât de părinți cât și de profesori.
Toate aceste schimbări sunt diagnosticate de psihiatrii și psihologi ca tulburări emoționale și afective care îi pun în pericol sau le scad calitatea vieții adolescenților dar și a celor din jur uneori......Primele 3 boli ale secolului sunt : CANCERUL, DEMENȚA PRESENILA SECUNDARA DEPRESIEI PRELUNGITE ȘI BOLILE CARDIACE." Dr. Gianina Manea
De ce este util să participi la acest eveniment?
Scopul acestui eveniment este integrarea în orele de dirigenție și în perioadele de Săptămâna Altfel a unor informații vitale pentru elevii aflați atât în școlile gimnaziale, cât și la liceu.
De asemeni, scopul este ca atât părinții cât și profesorii să dețină aceleași informații corecte și utile pentru a putea coopera eficient cu adolescenții, arătându-le acestora că știu și înțeleg ce se întâmpla cu ei. Spre exemplu....atunci când un adolescent acasă sau la școală are un comportament agresiv sau sfidător, sau nu este atent la oră...în loc adultul să-l ironizeze sau să-l dezmierde -cu expresii tip: “Măi obraznicule” sau “Măi impertinentule”....sau „Mai pierde vară”.... ar fi mai productiv (util) să-i spună: „Tu oare ai dormit cam puțin azi noapte?” Sau...”Poate nu ai mâncat nimic până la ora asta sau ai consumat doar dulciuri...?”
Subiecte discutate:
· CE ESTE STRESSUL ÎN MOD REAL ? Care este diferența între Stresul Obiectiv și cel Subiectiv ?
· CARE SUNT NEVOILE FUNDAMENTALE FIZIOLOGICE ȘI PSIHOLOGICE care dacă ne sunt asigurate (sau ni le asigurăm conștient singuri), ne crește capacitatea de adaptate la factorii stresori obiectivi și dispar factorii subiectivi pentru că ne crește rezistența la stres.
· LEGĂTURA DINTRE SĂNĂTATEA INTESTINULUI ȘI SĂNĂTATEA MINTALĂ (Insomnie, Depresie, Anxietate).
Cui i se adresează acest eveniment și la ce ajută?
Evenimentul se adresează atât părinților cât și profesorilor în general dar mai ales Directorilor, Diriginților și Consilierilor Școlari în mod special.
Scopul este de a le oferi instrumentele și cunoștințele necesare pentru a înțelege și a gestiona mai eficient problemele de sănătate mintală și emoțională ale elevilor. În final, acest eveniment ajută pe toată lumea, contribuind la îmbunătățirea relațiilor dintre noi și calitatea vieții noastre, prin reducerea stresului asociat interacțiunii cu adolescenții și prin promovarea unui mediu școlar mai pozitiv și mai sănătos.
Profesori și părinți informați, Elevi cooperanți și responsabili!
Adulții vor pleca acasă cu informații valoroase despre modul în care cantitatea și calitatea somnului influențează rețelele de recompensă din sistemul limbic, responsabile de nevoia exagerată de zahăr, grăsimi nesaturate, alcool, tutun și droguri neacceptate social. De asemenea, vor învăța despre impactul somnului și al alimentației asupra memoriei, discernământului și a sănătății mintale în general. Se va discuta, de asemenea, despre existența și importanța axei intestin-creier, care gestionează emoțiile și impactul său asupra sănătății emoționale și cognitive a adolescenților.
Despre Trainer: dr. Manea Gianina
Manea Gianina este medic primar dermatovenerolog cu o vastă experiență în domeniu, lucrând la CMI dr. Manea Gianina. Cu o pregătire complementară în nutriție și o diplomă de formator eliberată de Ministerul Educației și Cercetării, Manea Gianina aduce expertiză și cunoștințe interdisciplinare în domeniul psiho-imuno-endocrinologiei și influența stilului de viață asupra sănătății mintale și emoționale.
“Am facut voluntariat și am vorbit despre bolile cu transmitere sexuala pentru adolescenți (începând cu cls. a VII-a până la cls a XII-a) în cadrul bibliotecii Nicolae Bălcescu din sectorul 4 Buc. și în cadrul Colegiului Șc. Centrală București.
Prezentări pentru părinți și elevi despre legătura dintre Neuroplasticitatea Creierului și Comportament (Tulburare de atenție și Bullying).
Voluntariat alături de echipa Itsy Bitsy pentru promovarea STILULUI DE VIAȚĂ SĂNĂTOS la copii...” Dr. Gianina Manea
Vino alături de noi pentru o experiență de nota 10 și fii punctul de sprijin de care adolescenții au nevoie pentru a evolua frumos, atât educațional cât și personal. 😊
Accesează link-ul de înscriere AICI!